2020 har igen været et rigtig godt og aktivt år på juniorsiden.

Vi har formået at øge antallet af nye juniorer hen over de seneste år, samt – mindst lige så vigtigt – at fastholde flere juniorer i sporten. Det har givet os en meget stor og aktiv juniorafdeling, med en masse nye spirende talenter, som har vist sig flot frem på den hjemlige, regionale og endda nationale golf scene. Det lover rigtig godt for fremtiden for Hillerød Golfklub.

Træning

Vores juniortræner Thomas og hjælpetræner Casper har igen i år gjort en super, dedikeret og målrettet indsats med træningen. Der er rigtig mange juniorer der møder op til træning, og vi er lykkelige for at samarbejdet kan fortsætte med begge to.

Skovmus (4-6 år), har igen i år haft en fantastisk sæson. Hver torsdag har der været træning med Andreas, hvor der har været leget, spillet og hygget til den store guldmedalje. Desværre stopper Andreas med at være træner fra næste sæson – vi har mere nyt om hvem der overtager træningen til foråret. Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige rigtig mange tak til Andreas for den kæmpe store indsats han har lagt i Skovmus holdet de seneste år.

Vintertræningen blev etableret som et ekstra tilbud til alle juniorer sidste år. I år træner 40 børn hver uge hele vinteren – både teknisk træning hos Thomas, og fysisk træning hos Casper. Det er en kæmpe succes, og en fornøjelse at se alle børnene holde gang i golfen hele vinteren. 

Aktiviteter

Der har naturligvis været en udfordring i at lave alle de aktiviteter som vi gerne ville. Primært har vi været begrænset i sociale arrangementer som fællesspisning, og overnatning i forbindelse med camps. Vores forårscamp i april måtte vi aflyse men vi lykkedes med at afholde to fantastiske camps i løbet af sæsonen, med 40-50 deltagende juniorer og mikroer (4-6 år) hver gang.

Torsdagsmatcherne – HGK Juniortour – har vi også kunnet gennemføre og har også i år været en stor succes med mere end 40 deltagende juniorer. Mange flere er begyndt at spille med hver torsdag – i gennemsnit har omkring 25 børn spillet med hver torsdag. Matcherne fik i år et kæmpe boost, da Casper har været med hver torsdag, og blandt andet være ude på banen for at se dem spille. Det giver muligheden for at fokusere træningen også på de ting, der ikke altid kan læres på drivingrange.

Girls Only Tour – en landsdækkende tour kun for junior-piger – kom forbi Hillerød i efteråret. Vi havde 11 Hillerød juniorpiger med i turneringen ud af 47 deltager og med mange flotte placeringer. 

I år har DGU haft større/bedre udvalg af juniorturneringer og vores juniorer har også været flittige i at deltage. I alt har vi haft ca. 25 turnerings-aktive juniorer til ca.10 forskellige turneringer rundt i hele landet. Den høje aktivitet har også kastet en del gode resultater af sig som kan læses i næste afsnit.

Danmarksmestre i U16 holdturnering. Esther, Ida-Sophie, Claudia og Noam. Holdkaptajn René.

Resultater

Vi kan igen i år se tilbage på et år med mange flotte sportslige resultater i juniorafdelingen. 

Juniorholdturnering U16 B-række – DANMARKSMESTRE

 • Esther Lindqvist Nielsen, 
 • Ida-Sofie Hviid Bagger, 
 • Claudia Offenbach, 
 • Noam Krieger Christensen. 

Girls Only Tour (4 afdelinger)

 • Ida-Sophie Hviid Bagger, 1.plads i C-rækken, Girls Only Tour III (Kalø Golf Klub)
 • Claudia B. Offenbach, 1.pladsen i B-rækken, Girls Only IV (Hillerød Golf Klub)

D-Tour (D4)

 • Claudia B. Offenbach, 2.plads U13 First (CGC)
 • Valdemar Wissman, 1.plads U13 Future (Simons Golfklub)
 • Esther Lindqvist Nielsen, 2.plads U16 Future (Simons Golfklub)

Klubmesterskab

 • August Van Hauen Hillersborg – Juniordreng
 • August Winkel – B række
 • Jonas Zeiler Frederiksen – C række

Se vores digitale Klubmesterskaber tavle for B og C-rækken her.

Dette er bare et lille eksempel på nogle af de flotte resultater, der har været gennem sæsonen fra vores seje juniorspillere. 

Ny hjemmeside og forbedret kommunikation

På det digitale plan har vi i år lanceret vores nye hjemmeside hgkjunior.dk. Den bliver løbende opdateret med relevante informationer, og blogindlæg. Tjek også vores Instagram profil ud @hgkjunior samt vores Facebook side “Hillerød Golfklub Juniorafdeling”. Disse platforme danner tilsammen vores ansigt udadtil.

Holdsport er stadig vores primære kommunikationsform til juniorerne på det daglige plan. Det fungerer rigtig godt og der er ingen tvivl om den systematiserede kommunikation med alle juniorer i klubben er en fordel for alle. 

I en tid hvor juniorgolfen generelt er presset på landsplan, med en voldsom tilbagegang over de seneste år, er det glædeligt at vi i HGK med et stort og vedvarende stykke arbejde fra Juniorudvalget og andre frivillige superkræfter har formået at fastholde eksisterende juniorer og øge antallet af nye juniorer til et rekordniveau. 

En af de ting vi har sat fokus på nu, er vintertræning og vinter-weekend spil. Disse tiltag går i retning af golf skal opfattes som en sport man dyrker hele året. Desværre kan vi ikke i år gennemføre alle de sociale arrangementer, som vi plejer (Kahoot quiz, pizza-aftener mv), men vi kommer stærkt tilbage, så snart situationen tillader det.

Samlet set på vi sige at 2020 har været endnu et formidabelt år for juniorerne, og vi glæder os i Juniorudvalget så meget til 2021, hvor vi vil fortsætte arbejdet med at gøre HGK til den bedste klub at være junior i.

En stor tak til alle som har hjulpet så meget igennem hele året. Også en stor tak til bestyrelsen som fortsat bakker os 100% op i alle vores bestræbelser på at give juniorerne de bedste vilkår.