I golf er der mange regler og det kan være uoverskueligt at huske dem alle. Men jo mere man spiller og kommer ud for nogle situationer, kan man nemmere huske og blive bedre til golfreglerne med rette vejledning. Derfor opfordrer vi alle juniorer til at hjælpe hinanden og kom gerne med spørgsmål til reglerne, når situationerne opstår. Som forældre spiller du en store rolle i denne forbindelse, din støtte og hjælp til din junior betyder rigtig meget i den lange bane. Derfor opfordrer vi alle forældre (og juniorer med mobiler) til at downloade R&A appen, hvor du altid har den nyeste opdateret golfregler i lommen.

Du kan downloade appen til din iPhone her.
Eller til Android her.

LOKALREGLER

Når man skal spille en runde golf på hjemmebanen eller i andre klubber, er det en god ide at blive opdateret på lokalregler. Det finder man enten på det scorerkort I har printet eller i klubbens opslagstavle. Spiller man turneringer, får man udleveret lokalregler sammen med scorekort eller informeret ved starteren ved 1. teested.

HVORFOR ER LOKALREGLER VIGTIGE?

Ved at kende lokalreglerne inden spillets start, er du bedre klædt på og kan tage beslutninger, som kan komme dig til gavn. Eksempelvis har Hillerød Golf Klub haft en lokalregel “Spil med lejeforbedring”, da vejret var for vådt og det gav udfordringer på banen. Ved at bruge denne regel, kan du rense din bold for mudder og sikre bedre leje og omgivelser for din bold. Kort fortalt en stor fordel for dig ved denne situation.

Du kan altid læse om Hillerød Golf Klubs lokale regler her, og sørg for at opdatere dig på de lokalregler i andre klubber når du skal ud og spille turnering.

 

HVORDAN SER DIN GOLFBOLD UD?

Bold-markeringer

Mange golfspillere spiller med samme mærke bold og derfor kan det give udfordringer, når man skal identificere om det er din eller en af de andres bold, der ligger i det høje græs mm. Derfor er det en rigtig god idé at sætte et identifikationsmærke på din bold. Du kan skrive dine initialer med en tusch ellers findes der små bold-stempler med sjove og farverige figurer på. Så inden man slår til sin bold ved 1. tee, siger man eksempelvis “Jeg spiller med en Srixon 1, SBO markeret“. Dermed ved alle i bolden om hvordan din bold ser ud og kan hjælpe dig med at finde den ved uheld.

OBS: Kan du ikke identificere din bold, anses den for mistet (Regel 18.2)

PITCHFORK OG MARKERINGSMÆRKE

Ha’ ALTID pitchfork og markeringsmærke i lommen! Når golfbolden lander på greenen kan den tit lave dybe mærker/skader, som ødelægger greenen. Det kan også være med til at ødelægge spillet, hvis mærkerne lægger på din puttelinje. Det er tilladt at reparere en skade på greenen uden straf ved at foretage rimelige handlinger for at genoprette greenen med en pitchfork. (Regel 13.1c) Derfor en pitchfork i lommen, så er du altid sikret bedre leje. Kig gerne efter skader på greenen og rette dem, så kan alle få gavn af de flotte greens!

Markeringsmærket er vigtigt, når du er på greenen og vil gerne løfte og rense din bold. Det kan også være en situation, hvor din bold ligger i vejen i forhold til en andens bold, som skal putte først.

1-2-3-14 køller!

Du må højst have 14 køller med i tasken inden/under golfrunden (Regel 4.1).